Kalas Györgyi: Sandwich grófja és a nápolyi pizza – kedvenc ételeink története

           

Biztosan mindenki elgondolkozott már azon, hogy egy finom étel kinek jutott először az eszébe, hogyan születnek a receptek, egyáltalán hogyan jöttek rá arra, hogy mit és hogyan lehet felhasználni? Miért pattog a kukorica, honnan ered és miért lett népszerű a szendvics, melyik császár kedvence volt a rántott hús, a világ különböző részein milyen kenyereket sütnek, vagy ehettek-e már az ókori Rómában fagyit? Ebben a könyvben többek között ilyen érdekességeket is olvashatunk kedvenc ételeinkről. Sok információt tudhatunk meg a különböző finomságok eredetéről és arról, hogyan kerültek az asztalunkra. Néhány recepttel is kiegészül a könyv. Csoki, chips, palacsinta, spagetti… Nem érdemes éhesen nekiállni!

Pagony Kiadó, Budapest, 2021.

A könyv elérhető könyvtárunkban.